Go Back
Skriv ut receptet
4.20 från 5 röster

Krispiga Sötpotatis pommes frites


Förberedelser10 minuter
Tillagningstid40 minuter
Total tid50 minuter
Portioner: 2

Ingredienser

  • 1 stor Sötpotatis
  • 1 msk Potatismjöl
  • 2-3 msk Avokadoolja eller kokosolja
  • 1 msk Flingsalt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader-
    Skala och strimla sötpotatisen i ca 1 cm breda stavar.
  • Lägg potatisstavarna i en skål och täck med vatten. Låt dra i ca en timme. Byt gärna vattnet en gång under tiden.
  • Häll av vattnet och blanchera stavarna genom att koka dem i lättsaltat vatten i ca 3 minuter. De ska vara al dente, inte mjuka.
  • Sila av vattnet och låt stavarna torka på en kökshandduk eller hushållspapper. 
  • Lägg potatisstavarna i en bunke och strö över mjölet, rör omkring så alla stavar är täckta av mjöl. 
  • Sprid ut stavarna på en bakplåtspappersklädd plåt. Se till att stavarna inte ligger tätt på varandra. 
    Pensla stavarna med olja. Strö över flingsalt.
  • Ställ in mitt i ugnen och ugnsrosta i 20-30 minuter. Vänd på stavarna efter halva tiden. (Gärna var 10e minut) Pensla på lite olja om det behövs. 
    Håll koll så de inte bränns vid.
    Ät direkt och njut av krispiga pommes!