Go Back
Skriv ut receptet
5 från 2 röster

Torsk i ugn med bacon, purjolök och dill

Måltid: Main Course
Kök: äggfritt, Autoimmun Paleo (AIP), Glutenfritt, LCHF, Mjölkfritt, Paleo
Portioner: 4 portioner

Ingredienser

  • 400 g Fryst torsk, tex torskfile
  • 1 st Paket bacon
  • 250 ml Kokosgrädde tex Garants
  • 1 msk Kokosolja (eller ghee - EJ AIP)
  • Salt (+vitpeppar -EJ AIP)
  • 65 g Purjolök, ca 10 cm
  • 1 msk Fryst eller hackad dill
  • 1 st Citron

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225°C och pensla lite kokosolja i botten. Lägg i den frysta fisken.
  • Stek baconet lätt i en stekpanna så det börjar dra ihop sig. Stek det alltså inte klart. Lägg på en tallrik och låt svalna.
  • Häll kokosgrädde runt fisken.
    Smält kokosoljan och ringla den över fisken och krydda med salt (och peppar -EJ AIP)
  • Strimla purjolöken och strö över och runt om fisken.
  • Pressa citronen och häll citronsaften över fisken och kokosgrädden. Rör runt lite i såsen.
  • Skär baconet i mindre bitar och strö det och dillen över fisken.
    Du kan också hälla över stekfettet från stekpannan.
  • Grädda i ugnen 25-30 minuter. Lägg eventuellt över lite folie den sista stunden om den får för mycket färg.
    Fisken är klar när innertemperaturen är över 55 grader eller faller isär fint när du skär i den.