Go Back
5 från 1 röst
Torsk i ugn med bacon, purjolök och dill
Maträtt: Main Course
Kök: äggfritt, Autoimmun Paleo (AIP), Glutenfritt, LCHF, Mjölkfritt, Paleo
Portioner: 4 portioner
Ingredienser
  • 400 g Fryst torsk, tex torskfile
  • 1 st Paket bacon
  • 250 ml Kokosgrädde tex Garants
  • 1 msk Kokosolja (eller ghee - EJ AIP)
  • Salt (+vitpeppar -EJ AIP)
  • 65 g Purjolök, ca 10 cm
  • 1 msk Fryst eller hackad dill
  • 1 st Citron
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225°C och pensla lite kokosolja i botten. Lägg i den frysta fisken.

  2. Stek baconet lätt i en stekpanna så det börjar dra ihop sig. Stek det alltså inte klart. Lägg på en tallrik och låt svalna.

  3. Häll kokosgrädde runt fisken.

    Smält kokosoljan och ringla den över fisken och krydda med salt (och peppar -EJ AIP)

  4. Strimla purjolöken och strö över och runt om fisken.

  5. Pressa citronen och häll citronsaften över fisken och kokosgrädden. Rör runt lite i såsen.

  6. Skär baconet i mindre bitar och strö det och dillen över fisken.

    Du kan också hälla över stekfettet från stekpannan.

  7. Grädda i ugnen 25-30 minuter. Lägg eventuellt över lite folie den sista stunden om den får för mycket färg.

    Fisken är klar när innertemperaturen är över 55 grader eller faller isär fint när du skär i den.