Go Back

Lågkolhydrat Granola (paleo)

Det här receptet är helt osötat. Om du vill ha lite sötning kan du addera 1 msk honung som du smälter tillsammans med smör/ghee/kokosoljan.
Kök: Glutenfritt, LCHF, Paleo
Portioner: 6 dl

Ingredienser

  • 2,5 dl Mandelmjöl
  • 0,75 dl Pumpakärnor
  • 0,75 dl Solroskärnor
  • 1,5 dl Riven kokos
  • 0,5 tsk Salt
  • 1 tsk Kanel
  • 0,5 tsk Kardemumma
  • 0,5 tsk Vaniljpulver
  • 0,5 tsk Ingefära
  • 0,5 dl Rumstempererad eller rinnande Ghee/Smör/Kokosolja
  • 1 st Äggvita Eller 1 st gelatinägg
  • 0,75 dl Torkade blåbär
  • 0,75 dl Frystorkade Hallon

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 150 °C varmluft och klä en plåt med bakplåtspapper.
  • Lägg pumpafrö och solroskärnor i en mixer. Mixa snabbt till grovt mjöl.
  • Blanda alla mandelmjöl, frömjöl, riven kokos och kryddor i en bunke.
  • Blanda i Ghee/Smör (och ev honung) i mjölblandingen så det blir grynigt och väl fördelat. (Om ditt ghee är hårt så smält det först.)
  • Häll i äggvitan och blanda ordentligt. Beroende på hur stor äggvita du har så blir det som en grynig deg som håller ihop mer eller mindre.
  • Smula ut "degen" över plåten och ställ in i mitten av ugnen.
    Rör gärna om var 5e minut tills granolan fått fin färg men inte bränner. Du kan gärna ha luckan lite på glänt efter de första 5 minutrarna.
    Grädda ca 15-20 minuter totalt.
  • Addera torkade blåbär och hallon medans granolan svalnar på plåten och rör om.
    Förvara i lufttät burk.