Go Back
Skriv ut receptet
5 från 2 röster

Ingefärakakor (Aip/Paleo)

Justera kryddor och mjölsorter efter kosthållning och smak!Jordmandelmjölet är lite sött precis som mandelmjöl. Tar man bara Cassavamjöl blir de lite mindre söta. 
För paleo: Byt ut bikarbonat och citronsaft till 0,5 tsk bakpulver
Förberedelser15 minuter
Tillagningstid10 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Dessert, kakor, Snack, Tillbehör
Kök: Autoimmun Paleo (AIP), Fodmap, Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Portioner: 10 st

Ingredienser

  • 50 g Smält kokosolja eller Ghee (EJ AIP)
  • 2 msk Honung eller Lönnsirap
  • 1 dl Cassavamjöl Från Dorimax
  • 1 dl Jordmandelmjöl eller tot. 2 dl av cassavamjöl eller mandelmjöl. Från Dorimax
  • 0,25 tsk Bikarbonat och en skvätt citronsaft eller 0,5 tsk bakpulver (EJ AIP)
  • 0,5 tsk Vaniljpulver
  • 2 tsk Ingefära eller 1 tsk kardemumma (ej aip), kanel etc.

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader (varmluft)
  • Blanda Ghee/olja och honung i en bunke. Addera en skvätt citronsaft, det behövs inte mycket.
  • Tillsätt alla torra ingredienser + valfri smaksättning och rör ihop till en smulig deg.
  • Kläm ihop smulorna och forma bollar, ca 10 st på en plåt med bakplåtspapper
  • Tryck till bollarna rejält med gaffel på två håll för att skapa ett fint rutmönster. 
  • Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
    Låt kakorna svalna lite på plåten innan du flyttar dem, de är mjuka när de kommer ut ur ugnen men stelnar när de svalnar!