Go Back
Skriv ut receptet
5 från 2 röster

Ingefärakakor (Aip/Paleo)

Justera kryddor och mjölsorter efter kosthållning och smak!
Jordmandelmjölet är lite sött precis som mandelmjöl. Tar man bara Cassavamjöl blir de lite mindre söta. 

Förberedelser15 minuter
Tillagningstid10 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Dessert, kakor, Snack, Tillbehör
Kök: Autoimmun Paleo (AIP), Fodmap, Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Portioner: 10 st

Ingredienser

  • 50 g Smält kokosolja eller Ghee (EJ AIP)
  • 2 msk Honung eller Lönnsirap
  • 1 dl Cassavamjöl Från Dorimax
  • 1 dl Jordmandelmjöl eller tot. 2 dl av cassavamjöl eller mandelmjöl. Från Dorimax
  • 0,5 tsk Bakpulver
  • 0,5 tsk Vaniljpulver
  • 2 tsk Ingefära eller 1 tsk kardemumma (ej aip), kanel etc.

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader (varmluft)
  • Blanda Ghee/olja och honung i en bunke.
  • Tillsätt alla torra ingredienser + valfri smaksättning och rör ihop till en smulig deg.
  • Kläm ihop smulorna och forma bollar, ca 10 st på en plåt med bakplåtspapper
  • Tryck till bollarna rejält med gaffel på två håll för att skapa ett fint rutmönster. 
  • Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
    Låt kakorna svalna lite på plåten innan du flyttar dem, de är mjuka när de kommer ut ur ugnen men stelnar när de svalnar!