Go Back
Grönsaksgryta
Maträtt: Main Course
Kök: äggfritt, Autoimmun Paleo (AIP), Mjölkfritt, Paleo
Ingredienser
  • 300 g Morötter (ca 3 st)
  • 200 g Vitkål, grovt strimlad
  • 600 g Butternut pumpa, i tärningar
  • 300 g Rotselleri, i stavar
  • 90 g Stjälkselleri (ca 2 st)
  • 80 g Färsk fänkål (en halv medelstor)
  • 3 msk Ingefära, finhackad. Ca 25g
  • 4 st Vitlöksklyftor, finhackad eller pressad
  • 60 g Gul lök, i bitar
  • 40 g Purjolök
  • 2 msk Kokosolja
  • 2 tsk Herbamare örtkrydda
  • 1 tsk Franska örter
  • 40 g Grönkål (4 rensade stora blad) i bitar
  • 2 dl Vatten
Instruktioner
  1. Skala, hacka och tärna grönsakerna.

  2. Bryn alltsammans i en gryta med kokosoljan.

  3. Krydda med Herbamare och franska örter.

  4. Låst sjuda 10-15 minuter.

  5. Allra sist lägger du i grönkålen i någon minut och rör runt. Klart!