Go Back

Brownies

Måltid: Dessert, kakor
Kök: Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo

Ingredienser

  • 3,5 dl Mandelmjöl
  • 1 dl Raw kakao
  • 0,75 dl Arrowrotmjöl
  • 0,75 tsk Bakpulver
  • 0,25 tsk Salt
  • 1 tsk Vaniljpulver
  • 1,5 dl Kokossocker eller 0,75 dl honung
  • 2 st Ägg
  • 100 g Rumstempererat Ghee. Eller smält smör.
  • 50 g Mörk choklad gärna 85%

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°C och klä en form med bakplåtspapper. (Form ca 15x20 cm större form plattare brownies)
  • Blanda ihop mandelmjöl, kakao, arrowrotmjöl, bakpulver, salt och vaniljpulver i en bunke.
  • I en annan bunke vispa ägg och kokossocker pösigt. Blanda sedan i ditt rumstempererade ghee.
  • Blanda mjölblandningen med äggsmeten och vispa slätt.
  • Hacka chokladen och blanda i smeten.
  • Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 20 min.
  • Servera gärna med lite vaniljglass eller vispad kokosgrädde. Njut!