Go Back
Köttfärspaj
Maträtt: Varmrätt
Kök: Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Ingredienser
  • Pajbotten
  • 1 msk Chiafrön eller 1 st ägg
  • 4 dl Jordmandelmjöl eller mandelmjöl
  • 0,75 tsk Salt
  • 1 msk Fiberhusk
  • 0,75 dl Smält neutral kokosolja eller ghee
  • Fyllning:
  • 1 st Gul lök
  • 300 g Köttfärs
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 1 tsk Oregano
  • 0,5 tsk Basilika
  • Vitpeppar
  • Salt
  • Äggstanning
  • 2 st Ägg
  • 1 dl Osötad Mandelmjölk eller annan mjölkdryck
  • 0,5 dl Hackad färsk persilja
  • Salt
  • Svartpeppar
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200°C. Smörj en pajform med kokosolja. Form ca 22cm.

  2. Chiaägg: Häll upp 3 msk vatten i en liten skål och blanda ut 1 msk chiafrön. Ställ in i kylen en liten stund.

  3. När chiaägget stelnat till lägg alla ingredienser till pajbotten i en mixer och kör ihop till en deg.

  4. Tryck ut pajdegen i formen, nagga lite med en gaffel i bottnen och grädda i ca 10 minuter.

  5. Hacka löken och bryn den tillsammans med köttfärsen. Pressa i vitlöksklyftorna och krydda.

  6. Häll i köttfärsen i pajformen.

  7. Hacka persiljan och vispa ihop alla ingredienser till äggstanningen.

    Häll äggstanningen över köttfärsen.

  8. Grädda i ca 20 minuter.