Go Back
Skriv ut receptet
5 från 2 röster

Köttfärspaj

Måltid: Varmrätt
Kök: Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo

Ingredienser

  • Pajbotten
  • 1 msk Chiafrön eller 1 st ägg
  • 4 dl Jordmandelmjöl eller mandelmjöl
  • 0,75 tsk Salt
  • 1 msk Fiberhusk
  • 0,75 dl Smält neutral kokosolja eller ghee
  • Fyllning:
  • 1 st Gul lök
  • 300 g Köttfärs
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 1 tsk Oregano
  • 0,5 tsk Basilika
  • Vitpeppar
  • Salt
  • Äggstanning
  • 2 st Ägg
  • 1 dl Osötad Mandelmjölk eller annan mjölkdryck
  • 0,5 dl Hackad färsk persilja
  • Salt
  • Svartpeppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C. Smörj en pajform med kokosolja. Form ca 22cm.
  • Chiaägg: Häll upp 3 msk vatten i en liten skål och blanda ut 1 msk chiafrön. Ställ in i kylen en liten stund.
  • När chiaägget stelnat till lägg alla ingredienser till pajbotten i en mixer och kör ihop till en deg.
  • Tryck ut pajdegen i formen, nagga lite med en gaffel i bottnen och grädda i ca 10 minuter.
  • Hacka löken och bryn den tillsammans med köttfärsen. Pressa i vitlöksklyftorna och krydda.
  • Häll i köttfärsen i pajformen.
  • Hacka persiljan och vispa ihop alla ingredienser till äggstanningen.
    Häll äggstanningen över köttfärsen.
  • Grädda i ca 20 minuter.