Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
5
från
2
röster
Köttfärspaj
Måltid:
Varmrätt
Kök:
Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Ingredienser
Pajbotten
1
msk
Chiafrön
eller 1 st ägg
4
dl
Jordmandelmjöl eller mandelmjöl
0,75
tsk
Salt
1
msk
Fiberhusk
0,75
dl
Smält neutral kokosolja
eller ghee
Fyllning:
1
st
Gul lök
300
g
Köttfärs
3
st
Vitlöksklyftor
1
tsk
Oregano
0,5
tsk
Basilika
Vitpeppar
Salt
Äggstanning
2
st
Ägg
1
dl
Osötad Mandelmjölk
eller annan mjölkdryck
0,5
dl
Hackad färsk persilja
Salt
Svartpeppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°C. Smörj en pajform med kokosolja. Form ca 22cm.
Chiaägg: Häll upp 3 msk vatten i en liten skål och blanda ut 1 msk chiafrön. Ställ in i kylen en liten stund.
När chiaägget stelnat till lägg alla ingredienser till pajbotten i en mixer och kör ihop till en deg.
Tryck ut pajdegen i formen, nagga lite med en gaffel i bottnen och grädda i ca 10 minuter.
Hacka löken och bryn den tillsammans med köttfärsen. Pressa i vitlöksklyftorna och krydda.
Häll i köttfärsen i pajformen.
Hacka persiljan och vispa ihop alla ingredienser till äggstanningen.
Häll äggstanningen över köttfärsen.
Grädda i ca 20 minuter.