Go Back

Vaniljpannacotta med mangospegel

Måltid: Dessert
Kök: Autoimmun Paleo (AIP), LCHF, Mjölkfritt, Paleo
Portioner: 2 pers

Ingredienser

  • Vaniljpannacotta
  • 1 msk Vatten
  • 1 tsk Gelatinpulver
  • 250 ml Kokosmjölk t.ex Garants
  • 2 tsk Honung
  • 1 krm Vaniljpulver
  • 0,5-1 tsk Pressad citronsaft
  • Mangospegel
  • 1 st Mango
  • 1 msk Vatten
  • 0,75 tsk Gelatinpulver
  • Kiwi/Myntablad till servering. Valfritt

Instruktioner

  • Vaniljpannacotta:
  • Häll vattnet i en liten skål och strö över gelatinpulvret. Låt stå några minuter.
  • Häll kokosmjölk, honung och vaniljpulver i en kastrull.
  • Värm upp försiktigt under omrörning.
  • När blandningen är varm blanda i gelatinet och rör tills allt gelatin lösts upp. Pressa lite citronsaft och häll i kastrullen, börja med 0,5 tsk. Smaka av, ha i lite till men låt inte citronsmaken ta över...
  • Låt svalna lite grann och häll upp i två glasskålar. Ställ in i kylen några timmar tills pannacottan stelnat.
  • Mangospegel:
  • Häll vattnet i en liten skål och strö över gelatinpulvret. Låt stå några minuter.
  • Skala och dela mangon i mindre bitar. Spara lite grann som du tärnar och har till garnering.
    Mixa till slät pure.
  • Värm försiktigt upp mangopuren under omrörning. När blandningen är varm blanda i gelatinet och rör tills allt gelatin lösts upp.
  • När pannacottan stelnat i kylen kan du hälla på mangopuren. Låt stå i kylen tills mangospegeln stelnat till lite.
  • Dekorera med mango och kanske lite kiwi eller ett myntablad innan servering.