Go Back

Karamelliserad rödlök

Ingredienser

  • 2 st Rödlök
  • 1,5 dl Vatten
  • 0,5 tsk Salt
  • 2 msk Äppelcidervinäger
  • 2 msk Hackad färsk dragon
  • 0,5-1 msk Honung

Instruktioner

  • Skala och skiva rödlöken.
  • Lägg rödlöken tillsammans med vatten, salt och äppelcidervinäger i en kastrull.
    Koka upp och låt sen småkoka tills löken blivit mjuk och simmig och vattnet kokat bort.
    Rör om lite då och då så det inte bränner.
  • Hacka dragonen och tillsätt den när vattnet kokat bort. Dra av från plattan.
  • När rödlöken svalnat av lite tillsätt honungen lite i taget och smaka av. Gärna neråt 40 grader för att behålla det nyttiga i honungen.
    (Det är så olika hur mycket honung man tycker behövs för att balansera upp mot äppelcidervinägern)