Go Back
Kantarellsås
Maträtt: Tillbehör
Kök: Autoimmun Paleo (AIP), Glutenfritt, LCHF, Mjölkfritt, Paleo
Portioner: 4 port
Ingredienser
  • 2 dl Torkade trattkantareller
  • 3 dl Svampspad (från blötläggningen)
  • 0,5 st Gul lök
  • 250 ml Kokosgrädde tex Garant
  • 1,5 msk Coconut aminos
  • 0,5 msk Pressad citronsaft
  • 0,5 tsk Franska örter
  • 1 krm Örtsalt tex Herbamare
  • 1 tsk Honung VALFRITT
  • Ev lite vitpeppar. EJ AIP!
  • Olja/fett till stekpannan
Instruktioner
  1. Lägg den torkade svampen i en skål och häll på 4 dl vatten. Låt stå i minst 30 minuter.

  2. Finhacka löken.

    Sila av svampen men behåll svampspadet i skålen.

  3. Bryn lök och svamp i lite olja/fett en stund.

  4. Häll i resten av ingredienserna, inklusive 3 dl av svampspadet, men utan honungen.

    Rör om.

  5. Låt såsen puttra sakta i ca 20-25 minuter utan lock.

    Smaka av och tillsätt eventuellt lite honung.