Go Back
Skriv ut receptet
5 från 1 röst

Allt-i-ett-plåt med kyckling och dragonsås

Måltid: Varmrätt
Kök: Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo

Ingredienser

  • KYCKLINGMARINAD:
  • 1 kg Kyckling
  • 2 msk Olja, tex avokadoolja
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 1 msk Äppelcidervinäger
  • 1 msk Dijonsenap
  • 2 krm Svartpeppar
  • 1 tsk Persilja
  • 1 krm Salt
  • 1 tsk Dragon
  • *
  • ROTFRUKTER:
  • 1 kg Rotfrukter; T.ex. sötpotatis, morot, palsternacka
  • Olja, tex avokadoolja
  • Salt & Svartpeppar
  • *
  • SÅS:
  • 1 dl Kokosyoghurt
  • 2 tsk Färsk hackad dragon
  • 0,5 tsk Honung
  • 0,5 tsk Pressad Citronsaft
  • Salt & Svartpeppar

Instruktioner

  • KYCKLINGMARINAD:
    Tina kycklingen om den är fryst.
    Ta en liten skål och blanda ihop alla ingredienserna till marinaden.
  • Lägg kycklingen i en plastpåse och häll över marinaden, se till att kycklingen täcks runt om.
    Låt stå i kylen ett par timmar men gärna över natten.
  • ROTFRUKTER:
    Sätt ugnen på 225°C.
    Skala och dela rotfrukterna i klyftor eller stavar. (Gör dem inte för små då blir de klara för fort jämfört med kycklingen.)
    Vänd runt rotfrukterna tillsammans med lite olja, salt och svartpeppar på en plåt.
  • Lägg dit den marinerade kycklingen och tillaga mitt i ugnen i 25-30 min tills kycklingen är helt färdig. (Kycklingfilé innertemp: 72°C, Övriga kycklingdelar: 75°C)