Go Back

Pannacotta Grundrecept

Grundrecept, variera med olika smaksättningar tex:
AIP: saffran (0,25 g =½paket), carob, lime, apelsin.
EJ AIP: lakritspulver, choklad
Måltid: Dessert
Kök: Autoimmun Paleo (AIP), LCHF, Mjölkfritt, Paleo
Portioner: 2 pers

Ingredienser

  • 1 msk Vatten
  • 1 tsk Gelatinpulver
  • 250 ml Kokosmjölk
  • 2 tsk Honung
  • 0,5 krm Vaniljpulver
  • 0,5-1 tsk Pressad citronsaft
  • Tex bär till servering.

Instruktioner

  • Häll vattnet i en liten skål och strö över gelatinpulvret. Låt stå några minuter.
  • Häll kokosmjölk, honung och vaniljpulver +ev smaksättning i en kastrull.
  • Värm upp försiktigt under omrörning.
  • När blandningen är varm blanda i gelatinet och rör tills allt gelatin lösts upp.
    Pressa lite citronsaft, och häll i kastrullen, börja med 0,5 tsk. Smaka av, ha i lite till men låt inte citronsmaken ta över...
  • Låt svalna lite grann och häll upp i glasskålar. Ställ in i kylen några timmar tills pannacottan stelnat.
  • Dekorera med bär innan servering.