Go Back
Vacker sötpotatisrätt med örter
Maträtt: Varmrätt
Kök: Autoimmun Paleo (AIP), Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Portioner: 4 pers
Ingredienser
  • 1 kg Sötpotatis gärna olika färger
  • 75 g Ghee eller avokadoolja/kokosolja Ej Ghee för AIP
  • 1 st Stor Vitlöksklyfta
  • 2 tsk Färsk Rosmarin
  • 1 tsk Salt
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200°C.

    Hacka rosmarinen. Riv vitlöksklyftan.

  2. Smält ghee/olja och blanda ihop med rosmarin, vitlök och salt.

  3. Skala sötpotatisen och skiva tunt, gärna med en mandolin. Lägg i en bunke.

  4. Häll över kryddblandningen över potatisen och blanda noga.

  5. Ställ potatisskivorna i en smord form i ett fint mönster. Har du olika färger kan det vara enklast att stapla dem i ena handen och sen lägga i många på en gång i formen.

  6. Grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter tills skivorna är klara och fått fin färg. Pensla ev på lite ghee/olja då och då.