Go Back

Cappuccino cheesecake

Måltid: Dessert
Kök: Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Portioner: 4 portioner

Ingredienser

  • FÖREBEREDELSE, FYLLNING
  • 2 dl Cashewnötter
  • 2 dl Kallt kaffe
  • BOTTEN
  • 1 dl Nötter eller mandel
  • 7 st Dadlar
  • 4 tsk Raw Kakao
  • 0,5 krm Salt
  • FYLLNING
  • 0,75 dl Kokosmjölk
  • 2 msk Kokosolja
  • 0,75 dl Raw Agavesirap
  • 1 tsk Kallt starkt kaffe
  • 1 tsk Kanel
  • 0,5 krm Salt
  • 1 msk Kakaonibs till garnering, valfritt

Instruktioner

  • FÖRBEREDELSE, FYLLNING (gärna en dag innan)
    Lägg cashewnötterna i en skål/burk och häll på 2 dl kaffe.
    Ställ in i kylen och låt dra minst 4 timmar, gärna över natten.
  • BOTTEN
    Lägga alla ingredienser till botten i en matberedare med knivar. Mixa till en deg.
    Dela degen i 4 lika stora delar och tryck ut i botten på små glasskålar. Låt degen gå upp lite på kanterna.
    Ställ in i frysen.
  • FYLLNING
    Ta fram de förberedda cashewnötterna ur kylen och häll bort kaffet.
  • Lägg cashewnötterna tillsammans med övriga ingredienser till fyllningen i matberedaren och mixa slätt.
    Ha tålamod, det tar en stund att få smeten helt slät. Men det är värt väntan!
    Stanna maskinen ibland och skrapa ner från kanterna.
  • Ta fram glasen med bottnarna ur frysen och häll i fyllningen. Toppa med lite kakaonibs om du vill.
    Ställ tillbaka skålarna i frysen och låt stå minst 4 timmar.
  • Ta fram skålarna cirka 10 minuter innan servering.