Go Back
Skriv ut receptet
5 från 2 röster

Fiskgryta med saffran

Måltid: Varmrätt
Kök: Autoimmun Paleo (AIP), Glutenfritt, LCHF, Mjölkfritt, Paleo
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 600 g Torsk
  • Kokosolja att steka i
  • Ca 100 g Purjolök
  • 0,5 st Fänkål
  • 500 ml Kokosgrädde
  • 2 paket Saffran (1g)
  • 0,5-1 msk Äppelcidervinäger
  • 200 g Sötpotatis (Ca 1 liten)
  • 1 st Morot (ca 100g)
  • 1-1,5 dl Vatten
  • Salt
  • 0,5 kruka Dill Eller fryst

Instruktioner

  • Strimla purjolök och fänkål fint. Stek dem med kokosolja i en gryta.
  • Tillsätt kokosgrädde, saffran och äppelcidervinäger (smaka av). Låt sjuda 10 min.
  • Under tiden såsen sjuder på plattan skala och slanta sötpotatisen och moroten.
    Lägg i dem i grytan och låt sjuda ytterligare 5-8 min. Smaka av med salt.
  • Skär torsken i tärningar och tillsätt dem tillsammans med dillen i grytan.
    Låt sjuda tills fisken är klar, det tar några minuter. Smaka av med salt igen.