Go Back

Kladdkakekakor

Måltid: kakor
Kök: Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Portioner: 6 st

Ingredienser

  • 100 g 85% Mörk Choklad
  • 30 g Ghee/smör/kokosolja
  • 0,75 dl

    Cassavamjöl från Dorimax

    eller 0,4 dl kokosmjöl
  • 0,5 tsk Vaniljpulver
  • 0,5 krm Salt
  • 1 st Ägg
  • 1 dl Kokossocker

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C.
    Klä en plåt med bakplåtspapper.
  • Smält choklad och ghee i ett vattenbad på spisen.
  • Blanda cassavamjöl, vaniljpulver och salt i en bunke.
  • Vispa ägg och kokossocker ljust och pösigt med elvisp.
  • Vispa i den smälta chokladen i äggsmeten.
    Blanda i de torra ingredienserna och vispa slätt.
  • Klicka ut 6 lika stora kakor glest på plåten.
  • Grädda i cirka 5 minuter.
    Kakorna ska vara fasta utanpå men kladdiga inuti.