Go Back
Kardemummaknyten med blåbär
Portioner: 8 st
Ingredienser
  • 2 tsk Rumsvarmt ghee/smör eller kokosolja
  • 1 st Ägg
  • 1,5 msk Honung
  • 3,5 dl Mandelmjöl
  • 1 msk Kokosmjöl
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1 tsk Kardemumma
  • 1,5 krm Salt
  • 100 g Frysta blåbär
  • 0,5 msk Potatismjöl
  • 1 st Ägg till pensling
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175°C. Klä en plåt med bakplåtspapper.

  2. Vispa ihop ghee, ägg och honung.

  3. Blanda ihop mandelmjöl, kokosmjöl, bakpulver, kardemumma och salt i en bunke. Vispa ner det i äggsmeten.

    Låt stå 5 minuter så att degen sätter sig.

  4. Dela degen i 8 lika stora delar.

    Tryck ut dem lite i handen först, lägg på bakplåtspappret och tryck ut dem ytterligare till rundlar på ca 8-10 cm.

    Du kan behöva lite extra mjöl för att trycka ut dem eller använd en slickepott.

  5. Blanda de frysta blåbären med potatismjölet.

  6. Lägg en sked med blåbär i mitten på varje rundel. Vik in kanterna så de krusar sig lite mot mitten.

    Toppa varje rundel med ytterligare blåbär. De sjunker ner lite i ugnen.

  7. Vispa upp ett ägg och pensla kanterna runt om.

  8. Grädda ca 12-15 minuter så att blåbären bubblar lite.

    Ta ut och låt svalna på plåten.