Go Back
Zucchinifrallor / Morotsfrallor
Portioner: 6 st
Ingredienser
  • 4 st Ägg
  • 2 dl Riven Zucchini eller morot
  • 1,5 dl Mandelmjöl
  • 2 msk Kokosmjöl
  • 0,5 dl Pumpafrön eller solros-, sesamfrön
  • 0,5 dl Vallmofrön eller linfrön
  • 2 msk Fiberhusk
  • 0,5 tsk Salt
  • 1,5 tsk Bakpulver
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200°C och klä en plåt med bakplåtspapper.

  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.

  3. Riv zucchinin grovt på ett rivjärn.

  4. Vispa äggen fluffiga med elvisp, rör i den rivna zucchinin.

  5. Blanda i de torra ingredienserna i äggblandningen. Låt stå i 10 minuter.

  6. Forma runda bullar (6-8 st) med lite blöta händer och lägg på plåten.

  7. Pensla frallorna med lite uppvispat ägg och strö på lite extra frön om du vill.

  8. Grädda ca 20 minuter mitt i ugnen.

    (Du kan också göra dem mindre och platta som på morotsfralla-bilden ovan. Då får du korta tiden till ca 15 min)