Go Back
Skriv ut receptet
5 från 3 röster

Zucchinifrallor / Morotsfrallor

Portioner: 6 st

Ingredienser

  • 4 st Ägg
  • 2 dl Riven Zucchini eller morot
  • 1,5 dl Mandelmjöl
  • 2 msk Kokosmjöl
  • 0,5 dl Pumpafrön eller solros-, sesamfrön
  • 0,5 dl Vallmofrön eller linfrön
  • 2 msk Fiberhusk
  • 0,5 tsk Salt
  • 1,5 tsk Bakpulver

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  • Riv zucchinin grovt på ett rivjärn.
  • Vispa äggen fluffiga med elvisp, rör i den rivna zucchinin.
  • Blanda i de torra ingredienserna i äggblandningen. Låt stå i 10 minuter.
  • Forma runda bullar (6-8 st) med lite blöta händer och lägg på plåten.
  • Pensla frallorna med lite uppvispat ägg och strö på lite extra frön om du vill.
  • Grädda ca 20 minuter mitt i ugnen.
    (Du kan också göra dem mindre och platta som på morotsfralla-bilden ovan. Då får du korta tiden till ca 15 min)