Go Back
Saltade chokladrutor
Maträtt: Dessert
Kök: Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Portioner: 15 st
Ingredienser
  • 1 st Ägg
  • 1 dl Mandelsmör
  • 4 msk Kokosmjölk
  • 2,25 dl Mandelmjöl
  • 2 msk Kokosmjöl
  • 1 dl Kokossocker
  • 1 krm Vaniljpulver
  • 0,5-1 dl Hackad Choklad Tex 80% Reneé Voltaire eller Rawchokladfabriken
  • Flingsalt
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175°C. Klä en form med bakplåtspapper. Ca 15x22 cm

  2. Mixa ihop ägg, mandelsmör och kokosmjölk med en stavmixer.

  3. Blanda de torra ingredienserna (utom salt och choklad) i en skål och rör sen ner det i äggvispet.

  4. Hacka chokladen i lite lagom stora bitar. Spara ca 1-2 msk för att strö på toppen av kakan.

  5. Vänd i chokladhacket i smeten och bred sen ut i formen.

  6. Strö över lite hackad choklad och flingsalt. Grädda i 20-25 minuter.

  7. Låt svalna helt i formen innan du skär upp rutor. Njut!