DAGEN FÖRE:Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna, lägg i senapsfröna och täck med lock tills de börjar poppa.
Tillsätt 2 msk äppelcidervinäger och låt koka ca 1 minut under lock på svag värme. Låt svalna.
Blanda majonnäs, 2 msk äppelcidervinäger, rosmarin, persilja och senapsblandningen. Förvara övertäckt i kylen.
2-6 TIMMAR FÖRE SERVERING:Sätt ugnen på 225°C.Skala och skär rotsellerin i tärningar. Lägg tärningarna på en plåt och blanda runt med 3msk olja, 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Rosta rotsellerin i mitten av ugnen i 10-15 min tills den mjuknat. Låt svalna.
Strimla baconet och stek krispigt. Låt rinna av på hushållspapper.
Skär tomaterna i halvor.
30 MIN FÖRE SERVERING:Blanda rotselleri och bacon med majonnäsblandningen, tomater och rödlök. Garnera med persilja.