Go Back
Morbror Görans Paté
Ingredienser
  • 300 g Kycklinglever
  • 1 st Gul lök
  • 0,5 dl Äppelcidervinäger
  • 400 g Köttfärs T.ex älg eller nöt
  • 2-3 st Vitlöksklyftor
  • 1,5 tsk Salt
  • 1,5 tsk Svartpeppar
  • 2 tsk Oregano
  • 1 tsk Timjan
  • 1 paket Bacon
  • 1 dl Kokosgrädde
  • 2 tsk Citronsaft
  • 0,5 dl Potatismjöl
  • 2 st Ägg
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Hacka levern (halvfrusen) och löken. Bryn i stekpanna.

  3. Blanda köttfärs, lever/lök, kryddor och finskuren bacon i en bunke.

  4. Blanda kokosgrädde, potatismjöl, ägg och äppelcidervinäger i en separat bunke och rör sen ner i köttfärsen. Använd en assistent eller elvisp.

  5. Skölj en lagom stor form i kallt vatten och häll i smeten.

  6. Täck med aluminiumfolie och grädda i ca 1 timme och 15 min.