Go Back
Skriv ut receptet
5 från 1 röst

Blomkålssallad med rostade morötter

Måltid: Main Course, Salad, Tillbehör
Kök: Autoimmun Paleo (AIP), Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Portioner: 4 portioner

Ingredienser

  • 0,5 st Blomkålshuvud
  • 1 st Liten gul lök
  • Salt
  • Svartpeppar Uteslut för AIP
  • Smör/Ghee/Kokosolja att steka i. Kokosolja för AIP
  • 0,5 kg Morötter
  • 0,5 msk Avokadoolja eller kokosolja
  • 1 tsk Flingsalt
  • 1 st Liten fänkål
  • 1 dl Rostade solrosfrön Uteslut för AIP
  • 70 g Machêsallad
  • 0,5 st Granatäpplekärnor

Instruktioner

  • Tvätta och dela blomkålen i buketter. Mixa (Eller riv på rivjärn) buketterna till "smulor" i risstorlek.
    Hacka löken fint.
  • Stek blomkålsriset tillsammans med löken i en stekpanna med lite stekfett.
    Salta och peppra efter smak.
    Låt kallna.
  • Sätt ugnen på 225°C.
    Skala morötterna och dela dem på längden i jämntjocka stavar. Fördela på en ugnsplåt, ringla över olja och salta.
    Rosta i ugnen ca 20 minuter. Låt kallna.
  • Hyvla fänkålen tunt med mandolin innan servering.
  • Blanda ingredienserna till vinägretten (Se recept nedan) och rör ihop den med blomkålsriset och solroskärnorna.
  • Vänd ihop blomkålsblandningen med morot, fänkål, sallad. Toppa med lite granatäpplekärnor. Servera och njut!