Go Back
Skriv ut receptet
5 från 2 röster

Lakrits & Chokladbollar

Portioner: 35 st

Ingredienser

  • 3 dl Cashewnötter
  • 12 st Dadlar
  • 2 msk Raw Kakao
  • 2 msk Ghee/smör/Kokosolja
  • 1,5 tsk Lakritspulver
  • 1 krm Salt
  • 2 msk Kakaonibs
  • VALFRITT EXTRALYX:
  • 100 g 85% Choklad smält och hackad

Instruktioner

  • Blötlägg cashewnötterna i 2 timmar, ELLER om du har bråttom lägg nötterna i kokhett vatten i 10 minuter. Skölj av. 
  • Kärna ur dadlarna.
    Lägg cashewnötter, dadlar, kakao, ghee, lakritspulver och salt i en mixer. 
    Mixa till en ganska jämn smet. Efter en stund blir blandningen till en klump som sakta åker runt i mixern. Då börjar den bli färdig!
  • Ta ur cashewklumpen ur mixerna och tryck ut den lite med händerna så att du kan strö över och baka in kakaonibsen. Se till att de blir jämnt fördelade. 
    Forma en stor boll och lägg in i kylen ca 30-60 min. 
  • Ta fram cashewröran och forma lagom stora bollar. Glöm inte smaka då och då, men ät inte upp allt på en gång. ;)
    Förvaras i lufttät burk i kylen.
  • Om du vill lyxa till det lite extra: 
    -Hacka halva chokladen i småbitar.
    -Ta andra halvan av choklad och värm försiktigt i ett vattenbad. Rulla sen bollarna i den smälta chokladen och sen i chokladhacket.