Go Back
Skriv ut receptet
5 från 2 röster

Chocolate Chip Almond Cookies

Portioner: 12 st stora

Ingredienser

  • 1 dl Mandelsmör
  • 50 g Ghee/Smör eller 1 dl Mandelsmör
  • 1 st Ägg
  • 1 dl Kokossocker
  • 1 msk Kokosmjöl
  • 1 msk Potatismjöl
  • 1 tsk Bakpulver
  • 1 tsk Vaniljpulver
  • 1 tsk Kanel
  • 2 nypor Salt
  • 4 msk Kakaonibs

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
  • Lägg mandelsmör, Ghee/Smör, ägg och kokossocker i en bunke och mixa ihop med en stavmixer.
  • Blanda de torra ingredienserna (utom kakao nibsen) i en skål och mixa sen ihop dem med mandelsmeten.
  • Blanda i kakao nibsen och fördela dem i smeten med t.ex. en sked. 
  • Smeten är ganska fast och rejält oljig/kletig, så det är smidigast att t.ex använda en glasskopa eller skedar att forma bollar med. Släta till dem med en liten slickepott och lägg ut på plåten. 
    Platta till kakorna lite med slickepotten eller botten på en mugg.
  • Grädda i ugnen 12-14 minuter. Låt kakorna svalna lite på plåten innan du flyttar dem till ett galler.