Go Back

Bärgummies / Gelégodis

Ingredienser

  • 1 dl Hallon, blåbär eller havtorn
  • 1 msk Vatten
  • 0,5 dl Citronsaft
  • 1 msk Gelatinpulver Nyttoteket
  • 1-1,5 msk Honung

Instruktioner

  • Tina bären om de är frysta. Koka upp dem med vattnet några minuter tills de kokat sönder. Dra av dem från plattan.
    Sila bären så att kärnor och skal sorteras bort. 
  • Pressa citronen.
    Blanda citronsaft och gelatin i en skål. Låt stå några minuter.  
  • Blanda gelatinblandningen (som stelnat lite) i bärpurén.
    Rör slätt. Värm ev. lite på plattan så att gelatinet löses upp helt.
    Låt svalna till 40°C innan du rör i honungen för att behålla dess nyttigheter.
  • Blanda i honungen. Häll upp i silikonformar eller i en form klädd med bakplåtspapper.
    Låt stelna i kylen minst en timme.
  • Förvara i lufttät burk i kylen eller frysen.