Go Back
Skriv ut receptet
5 från 2 röster

Chokladkaka med touch av lakrits

Ingredienser

  • KAKA:
  • 12 st Dadlar
  • 3 st Ägg
  • 2 msk Kokosolja, neutral
  • 2 dl Mandelmjöl
  • 3 msk Raw kakao
  • 2-3 tsk Lakritspulver
  • 1 tsk Vaniljpulver
  • 1 tsk Bakpulver
  • 1 nypa Salt
  • CHOKLADSÅS
  • 6 msk Rawkakao
  • 0,5 dl Honung
  • 2 msk Smält kokosolja
  • 2 msk Vatten
  • GRÄDDE:
  • 250 ml Kokosgrädde t.ex Garant
  • 1 krm Vaniljpulver
  • 1 tsk Kakaonibs Valfritt

Instruktioner

  • Sätt ugenen på 150 grader.
    Smörj och bröa en form på ca 21 cm med kokosolja och mandelmjöl.
    smält kokosoljan.
  • Mixa ihop dadlar, ägg och kokosolja.
  • Blanda ihop de torra ingredienserna till kakan. Smaka av hur mycket lakrits du vill ha, börja med 2 tsk. Då får du en touch av lakrits men inte en stark smak som tar över.
  • Blanda ihop äggsmeten med de torra ingredienserna och häll i formen.
  • Grädda i 15-20 minuter tills kakan är torr inuti med en sticka. 
  • CHOKLADSÅS:
    Vispa ihop alla ingredienser och ringla såsen över den svala kakan.
  • GRÄDDE:
    Se till att grädden är väl kyld, minst ett par timmar i kylen så den är fast. 
    Blanda med vaniljpulver och vispa fluffig med elvisp.

    Toppa gärna kakan och grädden med lite kakaonibs för extra crunch.