Go Back
Skriv ut receptet
5 från 5 röster

Enkelt Fröbröd (Paleo)

Om man håller sig till ungefär 600 gram frön och 150 gram torkad frukt kan man variera receptet efter de ingredienser man har hemma. 
Man kan också helt utesluta den torkade frukten om man vill.
Förberedelser10 minuter
Tillagningstid1 timme
Total tid1 timme 10 minuter
Kök: Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Portioner: 1 limpa

Ingredienser

  • 200 g Mandel
  • 200 g Pumpafrön
  • 100 g Sesamfrön
  • 100 g Solrosfrön
  • 75 g Torkade Fikon Kan uteslutas
  • 75 g Torkade Tranbär Kan uteslutas
  • 2 tsk Salt
  • 5 st Ägg
  • 1 dl Extra Mild Olivolja Eller annan valfri olja t.ex neutral kokosolja

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 °C vanlig ugn) .Klä en brödform med bakplåtspapper. (Inte helt nödvändigt men smidigt pensla annars formen med tex kokosolja eller ghee)
  • Mixa mandlarna lite grovt i en mixer. Lite småmjöligt och lite stora bitar brukar det bli.
  • Väg upp de övriga fröerna och blanda med mandeln. 
    Blanda i salt.
  • Skär bort den lilla knoppen på fikonen och hacka dem grovt.
    Blanda i de hackade fikonen och tranbären i fröblandningen.
  • Vispa upp äggen, tillsätt oljan.
    Blanda i fröblandningen.
  • Klicka i smeten i formen, jämna till ovansidan lite.
    Grädda ca 60-70 minuter.
    Låt svalna helt i formen.
  • Förvara i kylskåp så håller brödet 7-10 dagar. Minst.