Go Back
Bär med frötäcke
Portioner: 10 pers
Ingredienser
  • ca 800 g Frysta blåbär, hallon och mango variera med olika bär/frukt
  • 2 krm Vaniljpulver
  • ca 1 msk Potatismjöl
  • ca 7 dl Sesam-, Pumpa- och Solrosfrön variera med olika mandel/nötter etc
  • ca 1 dl Honung
  • 2 msk Kokosolja
  • 0,75 tsk Flingsalt
  • 500 ml Kokosgrädde till servering Väl kyld
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader. 

  2. Blanda bär och vaniljpulver i en bunke. 
    Strö ut bären i en ugnsfast form och strö över potatismjölet. Det ska bli ett vitt tunt puder som ligger över bären. Ju blötare bär desto mer potatismjöl.

  3. Blanda frön, honung, kokosolja och salt i en bunke med en slev/sked.

  4. Fördela fröblandningen över bären. Jag använde händerna. Det är kladdigt. Väldigt kladdigt.

  5. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. 
    Under tiden kan du vispa den väl kylda kokosgrädden fluffig med elvisp.