Go Back
5 från 1 röst
Knapriga Cassavakex
Kök: Autoimmun Paleo (AIP), Mjölkfritt
Portioner: 1 plåt
Ingredienser
  • 3 dl Cassavamjöl (Dorimax) (2 dl från Raw food shop)
  • 0,5 dl Potatismjöl eller kokosmjöl
  • 0,5 tsk Salt
  • 1,5 tsk Timjan
  • 2,5 dl Kokosmjölk
  • 1 msk Olivolja
  • 0,5 tsk Flingsalt Topping
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader,

  2. Blanda cassavamjöl, potatismjöl, salt och timjan i en bunke.

  3. Rör i kokosmjölk och olivolja, blanda noga. 
    Beroende på vilket mjöl du använder blir konsistensen olika. Här har vi använt Dorimax mjöl och då blir det en smet.

  4. Bred ut smeten på ett bakplåts papper, täck gärna större delen för tunnare kex.
    Strö på flingsalt.

    (Har du en deg så kavla ut mellan 2 bakplåtspapper och skär rutor samt flingsalta.)

  5. Grädda i ca 2 minuter, ta sen ut plåten och skär rutor till lagom kexstorlek.
    Grädda totalt ca 15 minuter i 175 grader..

  6. Sänk värmen till 150 grader och grädda tills kexen är torra. Man kan vända på dem efter en stund. Det hela tar ca 30-40 minuter beroende på tjocklek på kexen och ugnen.