Go Back
Skriv ut receptet
5 från 1 röst

Knapriga Cassavakex

Kök: Autoimmun Paleo (AIP), Mjölkfritt
Portioner: 1 plåt

Ingredienser

  • 3 dl Cassavamjöl (Dorimax) (2 dl från Raw food shop)
  • 0,5 dl Potatismjöl eller kokosmjöl
  • 0,5 tsk Salt
  • 1,5 tsk Timjan
  • 2,5 dl Kokosmjölk
  • 1 msk Olivolja
  • 0,5 tsk Flingsalt Topping

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader,
  • Blanda cassavamjöl, potatismjöl, salt och timjan i en bunke.
  • Rör i kokosmjölk och olivolja, blanda noga. 
    Beroende på vilket mjöl du använder blir konsistensen olika. Här har vi använt Dorimax mjöl och då blir det en smet.
  • Bred ut smeten på ett bakplåts papper, täck gärna större delen för tunnare kex.
    Strö på flingsalt.

    (Har du en deg så kavla ut mellan 2 bakplåtspapper och skär rutor samt flingsalta.)
  • Grädda i ca 2 minuter, ta sen ut plåten och skär rutor till lagom kexstorlek.
    Grädda totalt ca 15 minuter i 175 grader..
  • Sänk värmen till 150 grader och grädda tills kexen är torra. Man kan vända på dem efter en stund. Det hela tar ca 30-40 minuter beroende på tjocklek på kexen och ugnen.