Go Back
4 från 1 röst
Spröda Mjölkfria Kex

I receptet ger vi förslag på 2 olika smaksättningar, men variationerna är oändliga!
Prova t.ex timjan, kanel, vallmofrö, dragon etc.

Portioner: 1 plåt
Ingredienser
  • 1 dl Mandelmjöl
  • 1 dl Potatismjöl
  • 0,5 dl Kokosmjöl
  • 1 tsk Fiberhusk
  • 1 msk Smält Neutral Kokosolja
  • 1 st Ägg
  • 0,25 dl Osötad Mandelmjölk eller annan valfri mjölk
  • Flingsalt
  • SMAKSÄTTNING:
  • 2 tsk Sesamfrön ELLER
  • 1,5 tsk Rosmarin
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Blanda mandelmjöl, potatismjöl, kokosmjöl, fiberhusk samt valfri smaksättning i en bunke.

  3. Smält kokosoljan.
    Tillsätt olja, ägg och mjölk och blanda noga. Låt stå ett par minuter så fiberhusken hinner suga upp vätska.

  4. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper. 
    Ta bort det översta pappret och strö över flingsalt, snåla inte!
    Lägg tillbaka pappret och kavla till saltet lite så det fastnar, ta sen bort pappret igen.

  5. Skär med kniv önskad kexstorlek.

  6. Grädda i ugnen ca 10 minuter.
    Sänk värmen till 150 grader och grädda ytterligare 5-7 minuter. 
    Låt svalna.