Go Back
Mjölk- och sockerfri knäck
Förberedelser
5 minuter
Tillagningstid
40 minuter
Total tid
45 minuter
 
Portioner: 25 st
Ingredienser
  • 2,5 dl Kokosgrädde
  • 1 dl Kokossocker
  • 1 dl Honung
  • 2 msk Ghee/smör eller Kokosolja, Neutral
  • 1,5 msk Skållade mandlar (eller några nypor flingsalt) uteslut vid AIP
Instruktioner
  1. Blanda grädde, socker och honung i en kastrull.

  2. Koka upp under omrörning. Vrid ner värmen och låt sjuda.

  3. Rör om ofta och koka tills temperaturen nått ca 122-130 grader. Det beror lite på hur hård du vill ha knäcken. Runt 125 grader är den hårdare utanpå och seg inuti.
    Det tar ca 25-45 minuter.
    Man kan också testa med kultestet i ett glas kallt vatten.

  4. Dra av från plattan och tillsätt Ghee.

  5. Fördela i knäckformar. 
    Toppa med lite flingsalt eller sållade hackade mandlar (ej AIP).
    Låt svalna.