Go Back
Skriv ut receptet
2.34 från 3 röster

Mjölkfri knäck, utan vitt socker

Förberedelser5 minuter
Tillagningstid40 minuter
Total tid45 minuter
Portioner: 25 st

Ingredienser

  • 2,5 dl Kokosgrädde
  • 1 dl Kokossocker
  • 1 dl Honung
  • 2 msk Kokosolja, Neutral eller Ghee/smör (EJ AIP)
  • 1,5 msk Skållade mandlar (eller några nypor flingsalt) uteslut vid AIP

Instruktioner

  • Blanda grädde, socker och honung i en kastrull.
  • Koka upp under omrörning. Vrid ner värmen och låt sjuda.
  • Rör om ofta och koka tills temperaturen nått ca 122-130 grader. Det beror lite på hur hård du vill ha knäcken. Runt 125 grader är den hårdare utanpå och seg inuti.
    Det tar ca 25-45 minuter.
    Man kan också testa med kultestet i ett glas kallt vatten.
  • Dra av från plattan och tillsätt Ghee.
  • Fördela i knäckformar. 
    Toppa med lite flingsalt eller sållade hackade mandlar (ej AIP).
    Låt svalna.