Go Back
Skriv ut receptet
5 från 1 röst

Citron och Ingefärasill

Receptet avser 1 paket inlagd sill, 420g.
Det är viktigt att lagen kallnat innan man häller den över sillen, annars tillagas sillen lite grann och blir mjuk och mosig.

Ingredienser

  • 1 st Lag, se recept ovan
  • Läggs i Lagen:
  • 1,5 cm Ingefära
  • 1 st Litet Lagerblad
  • 2-3 st Svartpepparkorn uteslut vid AIP
  • 0,5 st Citron, Skal + saft
  • 1,5 tsk Riven ingefära
  • Sillen:
  • 0,5 st Citron, skivad
  • 0,5 st Rödlök
  • 1 paket Inläggningssill, 420g

Instruktioner

  • Börja med lagen:
    Skiva ingefäran.
    Lägg i den tillsammans med svartpeppar och lagerblad i lagen och koka upp.
  • Låt lagen svalna.
    Riv skalet och pressa saften ur citronen.
    Riv ingefäran.
    Häll citron och ingefära i den kalla lagen.
  • Sillen:
    Skölj sillen i kallt vatten och låt den rinna av. Skär i mindre bitar. 
    Skiva citron och rödlöken fint.
    Varva sillbitarna med med lök och citron i en glasburk.
  • Häll den kalla lagen över sillen.
    Låt stå minst ett dygn innan servering.