Go Back
Havtornsill

Receptet avser 1 paket inlagd sill, 420g.
Det är viktigt att lagen kallnat innan man häller den över sillen, annars tillagas sillen lite grann och blir mjuk och mosig.

Ingredienser
  • 1 st Lag, se recept ovan.
  • 1 st Morot
  • 1 st Schalottenlök
  • 0,5 st Citron
  • 1 dl Havtornbär
  • 2 st Lagerblad
  • 1 paket Inläggningssill, 420g
Instruktioner
  1. Skala och slanta moroten, skiva löken.
    Skiva citronen.

  2. Lägg ner morot, lök, citron, havtorn och lagerblad i den varma lagen och låt den sen kallna.

  3. Skölj sillen i kallt vatten och låt den rinna av. Skär i mindre bitar. 

  4. Varva sillbitarna med den kalla lagen i en glasburk . 
    Låt stå minst ett dygn innan servering.