Go Back

Kanelparfait

Passar form som rymmer ca 12 dl.
Portioner: 10 pers

Ingredienser

  • PARFAIT:
  • 500 ml Kokosgrädde
  • 4 st Äggulor
  • 4 st Äggvitor
  • 1,5 tsk Vaniljpulver
  • 2 msk Honung
  • 4 msk Kanel
  • APELSINLAG:
  • 6 dl Vatten
  • 2 dl Inulin från Cicoria
  • 1 tsk Arrowrot
  • 1 st Stjärnanis
  • 1 st Kanelstång
  • 4 st Apelsiner

Instruktioner

  • PARFAIT:
    Separera äggen och vispa äggulor, vaniljpulver, honung och kanel lite pösigt med elvisp.
  • Se till att ha väl kyld kokosgrädde. Vispa kokosgrädden fluffig med elvisp.
  • Vispa äggvitorna till ett fast skum.
  • Blanda grädden i kanelblandningen.
  • Vänd ner äggvitorna.
  • Häll över glassmeten i en form och ställ in i frysen minst 4 timmar. 
  • Ta fram för att tina lite innan servering, ca 20 minuter. Servera tillsammans med apelsinklyftor i lag.
  • APELSINLAG:
    Mät upp vattnet i en kastrull och vispa i arrowrot.
  • Koka upp blandningen och tillsätt inulin.
    Vispa tills det löst upp sig. 
  • Lägg i stjärnanis och kanelstång i lagen. Låt stå och dra i 30 minuter. 
    Ta sen upp stjärnanisen. 
    Låt dra ytterligare 30 minuter och ta sen upp kanelstången.
  • Filéa apelsinerna och krama ur den sista saften ur apelsin resterna, ner i lagen.
  • Lägg i apelsinklyftorna n är lagen svalnat. Låt gärna stå och dra en stund.