Go Back
Skriv ut receptet
5 från 1 röst

Bolón de verde, Kokbanan/Matbanan dumplings

Skala kokbananerna genom att skära ett snitt längs med bananen, kapa ena ändan lite grann och sen bryt loss skalet med tummarna. 
Portioner: 10 st

Ingredienser

  • 3 st Kokbananer
  • 1 dl Neutral Kokosolja eller 50/50 Ghee/Olja
  • ca 1,5 tsk Salt
  • 1 pkt Ekologiskt Bacon 120g

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. 
    Skala och hacka bananerna i ganska stora bitar och lägg i en gryta med vatten.
    Koka ca 10-15 minuter tills de är lite mjuka, tillräckligt att de går att mosa. 
  • Hacka baconet och stek det i ugnen i ca 10 minuter. 
  • Häll av bananerna  och lägg dem i en rostfri bunke, men spara spadet!
    Stompa/mosa bananerna men låt lite småklumpar vara kvar. 
  • Häll i oljan och salta, börja med hälften av saltet och smaka av. Moset ska smaka salt, men inte ta över. 
    Späd med kokspadet tills du får en smidig smet, men låt den inte bli för lös.
  • Höj ugnen till 250 grader och grill och varmluftsfunktion. 
    Häll i baconet i bananerna och blanda väl. 
    Forma 10 st clementinstora bollar och lägg i en ugnsfast form. 
  • Grädda ca 10 minuter tills de fått fin färg.