Go Back
Skriv ut receptet
5 från 1 röst

Matig tekaka

De går fint att frysa! Dela dem först så tinar de snabbare.
Portioner: 2 st bröd

Ingredienser

  • 4 st Ägg
  • 0,5 dl Mandelmjölk eller Kokosmjölk
  • 15 g Kokosolja smält
  • 2 msk Chiafrön eller linfrön
  • 0,75 dl Kokosmjöl
  • 1 msk Fiberhusk
  • 0,5 tsk Himalayasalt
  • 1 tsk Bakpulver

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225 grader.
    Vispa äggen pösiga med elvisp. 
  • Blanda i mjölk och smält olja i äggen.
  • Blanda de torra ingredienserna för sig och häll sen i äggblandningen. 
    Rör ihop till en smet och låt svälla i 5 minuter. 
  • Om smeten fortfarande är väldigt rinnig pudra på lite mer kokosmjöl. Det brukar inte behövas mycket. 
    Fukta händerna med vatten och forma degen till 2 bollar. 
    Platta ut dem lite på ett bakplåtspapper. Garnera med lite frön om du vill.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 17 minuter. 
    Låt svalna lite på plåten innan du delar dem.