Go Back

Pressgurka

Ingredienser

  • 2 st Västeråsgurkor eller 1 vanlig slanggurka
  • 3 krm Salt
  • 2 msk Ättiksprit 12%
  • 1 dl Vatten
  • 1 msk Honung
  • 0,5 dl Hackad persilja
  • 0,5 krm Vitpeppar

Instruktioner

  • Skiva gurkorna tunt med mandolin eller osthyvel. (Man behöver inte skala gurkan)
  • Lägg gurkskivorna med saltet i en skål. Lägg på tex en assiett på toppen och sedan en tyngd, tex mortel, ovanpå.
    Låt stå i ca 30 minuter.
  • Under tiden blanda vatten, ättiksprit och smaksättningarna i en skål.
  • När gurkorna stått i ca 30 minuter häll bort det överflödiga vattnet och häll över lagen. Blanda. 
    Häll upp på burk och se till att alla skivor täcks av lagen.
    Låt stå ca 30 min. -Klart!