Go Back
Skriv ut receptet
3.25 från 8 röster

Luftigt paleobröd helt enkelt. (Paleo/LCHF)

Dela degen i 10 bitar för frallor.
Dela degen i 6 delar för hamburgerbröd. (Platta till) Toppa med sesamfrön.
Dela degen till 10 delar och rulla till 12cm långa "korvar" för korvbröd.

Förberedelser10 minuter
Tillagningstid40 minuter
Total tid50 minuter
Måltid: Bröd
Kök: Glutenfritt, LCHF, Mjölkfritt, Paleo

Ingredienser

  • 3 dl Mandelmjöl
  • 5 msk Fiberhusk
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1 tsk Himalayasalt
  • 2 tsk Äppelcidervinäger
  • 3 dl Kokhett vatten
  • 3 st Äggvitor

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. 
    Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  • Häll ner det heta vattnet, vinägern och äggvitorna i bunken och vispa med elvisp i ca 30 sekunder, inte längre. 

  • Degen blir kladdig och lite "limmig".
  • Stjälp upp degen på bänken och dela i 10 delar. Knåda ihop varje del för sig och platta till lite på en bakpappersklädd plåt.
    Lägg inte för tätt, brödet dubblar i storlek i ugnen.
  • Grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. De är färdiga när de låter ihåliga när man knackar på undersidan. 
    OBS! Rör bröden så lite som möjligt, de faller lätt ihop då. 
  • Låt bröden svalna en stund på plåten och "sätta sig" innan du flyttar över dem på ett galler för att svalna helt innan de stoppas i burk eller påse. 

    Tips! De är väldigt goda att rosta.