Luftigt paleobröd helt enkelt. (Paleo/LCHF)
Dela degen i 10 bitar för frallor.
Dela degen i 6 delar för hamburgerbröd. (Platta till) Toppa med sesamfrön.
Dela degen till 10 delar och rulla till 12cm långa "korvar" för korvbröd.
Förberedelser10 minuter minuter
Tillagningstid40 minuter minuter
Total tid50 minuter minuter
Måltid: Bröd
Kök: Glutenfritt, LCHF, Mjölkfritt, Paleo
- 3 dl Mandelmjöl
- 5 msk Fiberhusk
- 2 tsk Bakpulver
- 1 tsk Himalayasalt
- 2 tsk Äppelcidervinäger
- 3 dl Kokhett vatten
- 3 st Äggvitor
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Häll ner det heta vattnet, vinägern och äggvitorna i bunken och vispa med elvisp i ca 30 sekunder, inte längre.
Degen blir kladdig och lite "limmig".
Stjälp upp degen på bänken och dela i 10 delar. Knåda ihop varje del för sig och platta till lite på en bakpappersklädd plåt.
Lägg inte för tätt, brödet dubblar i storlek i ugnen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. De är färdiga när de låter ihåliga när man knackar på undersidan.
OBS! Rör bröden så lite som möjligt, de faller lätt ihop då.
Låt bröden svalna en stund på plåten och "sätta sig" innan du flyttar över dem på ett galler för att svalna helt innan de stoppas i burk eller påse.
Tips! De är väldigt goda att rosta.