Go Back

Sprödrostade cashewnötter med honung och kardemumma.

Jordmandelmjöl hittar du här.
Förberedelser15 minuter
Tillagningstid5 minuter
Total tid20 minuter

Ingredienser

  • 200 g Cashewnötter och/eller mandel
  • 3 msk Honung
  • 3 nypor Himalayasalt
  • 3 msk Jordmandelmjöl Dorimax
  • 1 krm Ceylonkanel
  • 1,5 krm Kardemumma

Instruktioner

  • Blötlägg cashewnötterna i 2 timmar. Låt torka på en handduk. 
    (Kan göras dagen innan om man vill. Låt de ligga och torka på en handduk bara)
  • Sätt ugnen på 200 grader.
    Blanda honung, salt, mjöl, kanel och kardemumma i en skål. 
    Om honungen är fast smält den lite först så den blir lite rinnande.
  • Blanda i nötterna och rör om noga. Se till att alla nötter täcks.
  • Bred ut på en plåt täckt med bakplåtspapper. Det är här det blir kladdigt!
    Peta ut nötterna så de ligger en och en, annars fastnar de ihop när man rostar dem.
  • Rosta i ugnen i ca 5 minuter. Låt svalna på plåten.

    Förvaras i lufttät burk.