Go Back
Grymma Grönkålschips
Förberedelser
10 minuter
Tillagningstid
45 minuter
Total tid
55 minuter
 
Portioner: 1 plåt
Ingredienser
  • 10 st Blad grönkål ca 250g
  • 2 msk Olivolja
  • Havssalt
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 80 grader. 
    Skölj av bladen och torka dem med handduk.

  2. Klipp bort stjälken i mitten och riv bladen i bitar, ca 5x5 cm.
    De krymper mycket i ugnen.

  3. Lägg i en bunke och häll på olivoljan och ett par rejäla nypor salt.

  4. Massera/knåda grönkålen i några minuter så bladen blir lite mjuka.
    Täck en plåt med bakplåtspapper och bred ut grönkålen. 

  5. Grädda i ugnen  med luckan lite på glänt i ca 40-45 minuter. 
    Kolla så chipsen är helt torra, annars kör lite till.