Go Back

Grymma Grönkålschips

Förberedelser10 minuter
Tillagningstid45 minuter
Total tid55 minuter
Portioner: 1 plåt

Ingredienser

  • 10 st Blad grönkål ca 250g
  • 2 msk Olivolja
  • Havssalt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 80 grader. 
    Skölj av bladen och torka dem med handduk.
  • Klipp bort stjälken i mitten och riv bladen i bitar, ca 5x5 cm.
    De krymper mycket i ugnen.
  • Lägg i en bunke och häll på olivoljan och ett par rejäla nypor salt.
  • Massera/knåda grönkålen i några minuter så bladen blir lite mjuka.
    Täck en plåt med bakplåtspapper och bred ut grönkålen. 
  • Grädda i ugnen  med luckan lite på glänt i ca 40-45 minuter. 
    Kolla så chipsen är helt torra, annars kör lite till.