Go Back

Krämig Glass Grundrecept

Ingredienser

  • 1 burk Kokosmjölk
  • 0,5 tsk Vaniljpulver
  • 2 st Äggulor rumsvarma
  • 2 st Äggvitor rumsvarma
  • 1 msk Honung
  • Valfri smaksättning

Instruktioner

  • Om du ska vispa kokosmjölk till grädde: Lägg burken med kokosmjölk i frysen. Ställ in visp och skål i kylen. Låt stå i 1.5 timme.
  • Efter 1 timme kan du börja göra de andra delarna i receptet:
    Se till att äggen är rumstempererade, separera dem. 
  • Vispa äggulor och honung pösigt.
  • Vispa äggvitorna till ett fast skum.
  • Vispa kokosgrädden/mjölken fluffig.
  • Vänd ner kokosgrädden i ägguleblandningen. 
  • (I detta läget är det bra att lägga till sin smaksättning -om man vill ha samma smak i hela glassen. SEN vänder man i äggvitorna.)
    Vill du ha flera olika smaker så gå vidare till nästa steg. 
  • Vänd i äggvitorna i smeten. Rör noga men försiktigt.

  • Tillsätt valfri smaksättning efter tycke och smak!
    Till exempel:
    Lakristpulver, hallon, jordgubb, melon, päron, blåbär, citron etc.
  • Häll upp smeten i glassformar eller en burk.