Paleo Lantbröd
- 1 påse Paleo mjölmix Lantbröd, Vital Free
- 3 st Ägg
- 10 ml Citronsaft eller äppelcidervinäger
- 150 ml Vatten
Vispa ihop de våta ingredienserna i en skål och häll i mjölet. Vispa snabbt och använd sedan en slickepott för att bearbeta degen under 2 minuter. Låt degen vila i 30 minuter. Värm ugnen till 200°C Knåda degen lätt och forma den till ett avlångt bröd och snitta den på 3-4 ställen. Om du behöver lite mer mjöl tillsätt Bambufibermjöl, det suger upp vätska fort och ger en fin skorpa till det färdiga brödet. Grädda brödet i ca 20 minuter, sänk sedan temperaturen till 180°C och grädda ytterligare ca 45 minuter. Brödet ska låta ihåligt när du knackar på det på undersidan, då är det färdiggräddat.Låt brödet svalna på ett galler.