Go Back

Paleo Lantbröd

Ingredienser

  • 1 påse Paleo mjölmix Lantbröd, Vital Free
  • 3 st Ägg
  • 10 ml Citronsaft eller äppelcidervinäger
  • 150 ml Vatten

Instruktioner

  • Vispa ihop de våta ingredienserna i en skål och häll i mjölet.
    Vispa snabbt och använd sedan en slickepott för att bearbeta degen under 2 minuter.
  • Låt degen vila i 30 minuter.
    Värm ugnen till 200°C
  • Knåda degen lätt och forma den till ett avlångt bröd och snitta den på 3-4 ställen. Om du behöver lite mer mjöl tillsätt Bambufibermjöl, det suger upp vätska fort och ger en fin skorpa till det färdiga brödet.
  • Grädda brödet i ca 20 minuter, sänk sedan temperaturen till 180°C och grädda ytterligare ca 45 minuter.
    Brödet ska låta ihåligt när du knackar på det på undersidan, då är det färdiggräddat.
    Låt brödet svalna på ett galler.