Go Back

Sötpotatisrosor

Equipment

  • 1 st Muffinsplåt

Ingredienser

  • 6 st Sötpotatisar (stora)
  • 75 g Neutral kokosolja (eller ghee - EJ AIP)
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 2 tsk Hackad färsk timjan
  • ca 1,5 msk Näringsjäst/Bjäst
  • Salt
  • Svartpeppar (EJ AIP)

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°C.
    Riv vitlöken och hacka timjan.
  • Smält oljan och blanda i vitlök, bjäst, timjan, salt och peppar (EJ AIP). Smaka av.
  • Skala sötpotatisen och skiva den tunt med mandolin. (eller skär tunna skivor med kniv)
  • Lägg sötpotatisskivorna i en skål, häll över kryddblandningen och blanda väl så skivorna får olja på båda sidorna.
  • Ta fram muffinsplåten och bygg rosorna utifrån och in med en sötpotatisskiva i taget. Lägg skivorna omlott. Små skivor kan man rulla ihop och lägga i mitten.
    Rosorna sjunker ihop lite i ugnen så det gör inte något om de ser lite höga ut i muffinsformen.
  • Tillaga i ugnen ca 20 minuter och sänk sen värmen till 125°C och grädda klart.