Go Back

Potatissallad med palsternacka

Portioner: 2 pers

Ingredienser

  • 0,5 kg Palsternacka
  • 0,25 tsk Salt
  • 2 tsk Avokadoolja eller annan olja
  • 0,5 st Rödlök
  • 0,25 dl Hackad gräslök
  • 1/4 kruka Färsk persilja
  • 1,5 msk Kapris
  • 1,5 msk Olivolja
  • 0,5 msk Äppelcidervinäger
  • 1,5 tsk Dijonsenap
  • 0,25 tsk Salt
  • 0,5 krm Svartpeppar
  • 2 st Nävar babyspenat

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 °C
    Skala och skiva palsternackan.
  • Lägg skivorna på en plåt och ringla lite olja och salt över.
    Blanda runt så oljan blir väl fördelad. Rosta i ugnen ca 15 min tills den blivit mjuk.
  • Skala och finhacka rödlök, gräslök och persilja.
  • Blanda lök, gräslök, persilja och kapris i en stor skål och tillsätt olivolja, äppelcidervinäger, dijonsenap, salt, peppar och blanda väl.
  • Ta den avsvalnade palsternackan och blanda ner i skålen. Låt stå och dra en stund, gärna i 30 min men inget måste.
  • Tillsätt babyspenaten strax innan servering.