Go Back

Mandelmusslor paleo

Måltid: Efterrätt
Kök: Paleo
Portioner: 10 st

Ingredienser

  • 2,5 dl Mandelmjöl
  • 0,5 dl Kokosmjöl
  • 3 msk Kokossocker
  • 1 tsk Fiberhusk
  • 1 st Nypa salt
  • 50 g Rumsvarmt Ghee (eller smör)
  • 1 st Ägg
  • Smält ghee/smör för pensling av formar
  • Kokosgrädde och bär till servering

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  • Tillsätt ghee och ägg, blanda till en jämn deg som inte kladdar.
    Sätt in degen i kylen ca 1 timme.
  • Pensla ca 10 stycken formar för mandelmusslor med ghee.
  • Ta ut degen ur frysen och rulla lika stora kulor. Tryck ut degkulorna jämnt i formarna.
  • Ställ in formarna i frysen 10-15 minuter. Grädda direkt i 6-8 minuter. Ha koll så inte kanterna bränns.
    Stäng av ugnen.
  • Ta ut formarna och lossa mandelmusslorna. Du kan behöva peta försiktigt med en kniv i kanterna.
    Lägg musslorna upp och ner på ett galler och låt dem grädda klart i den avstängda ugnen i ca 20 minuter. På så sätt blir de knapriga även i botten.