Go Back

AIP-plättar

Portioner: 20 st

Ingredienser

  • 1,25 dl Fint Jordmandelmjöl
  • 0,5 dl Tapiokamjöl
  • 2 msk Kollagen Nyttoteket
  • 2 tsk Kokosmjöl
  • 0,25 tsk Bikarbonat
  • 1 krm Salt
  • 0,5 msk Gelatin + 2 msk Vatten Nyttoteket
  • 1 dl Kokosmjölk
  • 0,5 dl Äppelmos
  • 1,5 msk Olivolja
  • 0,5 tsk Citronsaft
  • Neutral kokosolja att steka i
  • Bär och väl kyld kokosgrädde till servering

Instruktioner

  • Blanda de torra ingredienserna ien bunke. Du kan behöva sikta jordmandelmjölet genom en sil om det är myckethårda klumpar.
  • Ta en liten skål och häll i 2 msk vatten. Strö gelatin över vattnet och låt stå ca 5 minuter.
  • Under tiden gelatinet ”blommar” blanda i resten av ingredienserna i mjölblandningen med en visp.
  • Häll i gelatinet. Vispa slätt.
  • Hetta upp en stekpanna och smält ganska rejält med kokosolja.
  • Häll upp små plättar med hjälp av tex ett decilitermått. Sänk värmen till medelvärme.
  • Vänd inte plättarna för tidigt, då smetar de ut sig och blir inte så fina. Men se givetvis till att de inte bränns.
  • Låt plättarna bli genomstekta på medelvärme.
  • Servera med bär och lite uppvispad kokosgrädde om du vill.