Go Back

Morotssoppa med ingefära och räkor

Måltid: Breakfast, Main Course
Kök: Autoimmun Paleo (AIP), Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Portioner: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 kg Morötter
  • 1 st Gul lök
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 2 msk Avokadoolja eller kokosolja
  • 25 g Riven färsk ingefära
  • 250 ml Kokosmjölk
  • 5 dl Vatten
  • 1,5 tsk Örtsalt tex Herbamare
  • 1 msk Äppelcidervinäger
  • Ca 2 msk Finhackad dill
  • 350 g Skalade räkor och/eller kräftstjärtar
  • Bjäst, valfritt
  • 0,5 st Lime i klyftor

Instruktioner

  • Skala och skär morötterna, löken och vitlöken grovt.
  • Hetta upp en gryta och fräs morötterna och löken i olja i ca 5 minuter. Se till så att det inte bränns, rör runt då och då.
  • Riv ingefäran och lägg i grytan. Låt fräsa ytterligare 5min, rör runt.
  • Häll på kokosmjölk, vatten och häll i Herbamare och äppelcidervinäger. Låt puttra i ca 20 minuter (morötterna ska bli mjuka, känn efter med en sticka eller gaffel)
  • Mixa med stavmixer till en helt slät soppa.
  • Om du vill kan du nu tillsätta bjäst, ca 1 msk. Men mitt tips är att ta en lite soppa i en skål först och strö lite bjäst över och smaka om du tycker om smaken.
  • Blanda i räkorna/kräftstjärtarna i soppan eller ha dem vid sidan och lägg på dem vid servering.
  • Skär limen i klyftor och pressa över skaldjuren samt strö över lite hackad dill vid servering.