Go Back

Tortillas

Olika sorters mjöl får lite olika konsistens. Jag har provat både Dorimax Cassavamjöl och Raw food shop, och degen ter sig lite olika. Receptet nedan är med Dorimax Cassavamjöl. Om man använder Raw food shops så behöver man mer vatten. Drygt 1dl mer vatten än receptet.
Portioner: 4 stycken

Ingredienser

  • 3 dl Cassavamjöl (Dorimax)
  • 0,5 tsk Salt
  • 2 krm Bikarbonat
  • 3 krm Torkad rosmarin
  • 3,5 msk Avokadoolja eller Olivolja
  • 1-1,5 dl Hett vatten
  • 1 tsk Citronsaft

Instruktioner

  • Blanda cassavamjöl, salt, bikarbonat och rosmarin i en bunke.
  • Tillsätt olja, hett vatten och citronsaft i mjölblandningen och knåda ihop till en smidig deg.
  • Dela degen i 4 delar. Kavla ut mellan bakplåtspapper och vänd ner i het och torr stekpanna.
  • Stek i torr stekpanna ca 1 min på varje sida tills de fått fin färg. De bröd du inte äter till den här middagen låter du ligga i bakplåtspapper i en påse och fryser in.