Go Back

Cashewglass

Måltid: Dessert
Kök: äggfritt, Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Portioner: 4 dl

Ingredienser

  • 2,5 dl Cashewnötter
  • 4 dl Kokosgrädde eller kokosmjölk
  • 2 msk Honung
  • 2 msk Kokosolja
  • 3 tsk Vaniljpulver
  • 2 dl Hallon valfritt

Instruktioner

  • Har du gott om tid på dig kan du blötlägga cashewnötterna i vatten ca 6 timmar.
    Har du bråttom så koka upp vatten i en kastrull och häll i nötterna. Låt stå i 10 minuter.
  • Skölj av cashewnötterna och lägg dem i en mixer tillsammans med de andra ingredienserna.
  • Mixa tills smeten är helt slät. Ha tålamod, det tar en stund.
  • Under tiden kan du mosa hallonen med en gaffel.
  • Häll upp glassmeten i en låda med lock och ställ in i frysen. Låt stå minst 4 timmar. Du kan antingen blanda runt hallonen i smeten eller klicka i dem och röra runt lite försiktigt.
    Du kan också hälla upp smeten i glasspinneformar eller köra den i en glassmaskin.
    Glassen blir hårdare än vanlig glass så ta fram den en stund innan servering.