Go Back

Saftiga Kycklingburgare

Du behöver inte använda matberedare som i receptet, det går lika bra att röra ihop smeten för hand.
Portioner: 8 st

Ingredienser

  • 800 g Kycklingfärs
  • 1 st Gul lök För fodmap, byt till det gröna på salladslök
  • 2 st Vitlöksklyftor, pressade För fodmap, vitlöksolja
  • ½ st Stor squash, eller 1 hel liten
  • 1 st Stor morot
  • 3 msk Hackad timjan
  • 2 st Ägg
  • Vitpeppar
  • Salt
  • 3 msk Ghee eller kokosolja/smör

Instruktioner

  • Hacka löken och pressa vitlöksklyftorna.
    Riv squashen och moroten grovt. 
    Hacka timjan fint.
  • Lägg kycklingfärsen och alla ingredienserna (utom Ghee) i matberedaren. Krydda. 
  • Kör i matberedaren eller rör ihop för hand tills smeten är jämn och börjar "tråda sig". Då kommer hamburgarna hålla ihop fint.
  • Forma hamburgare med blöta händer eller använd en hamburgerform som man blöter lite med vatten, annars fastnar smeten. 
  • Grilla klart hamburgarna ELLER
  • Stek så de får fin yta i stekpannan, kör sedan klart dem i ugnen i 10 minuter på 200 grader.